35aastane tantsukool kutsub teatrisse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laine Mägi 35aastase tantsukooli aasta tipneb mais mitme lavastusega. Tuleval nädalal tuuakse Pärnu kontserdimajas 300 tantsija ja seitsme näitlejaga rahva ette juubelilavastus “Väike prints”, kõige vanemate õpilaste tantsuõpingud kulmineerusid aga läinud nädalal Endla Küünis nüüdistantsu lavastusega “Vesiliiv”.

Antoine de Saint-Exupéry raamatul põhineva “Väikese printsi” stsenaariumi ja lavastuse autorid on Laine Mägi ja Ingrid Jasmin ning koreograafia loonud kõik tantsukooli õpetajad. Tuleb paaritunnine täismahus tantsu- ja sõnateatrietendus, kuhu on kaasatud professionaalsed näitlejadki. Pisimad esinejad on mõnekuused sülelapsed.

Kaasa teevad Endla näitlejad Saara Nüganen, Ott Raidmets, Ago Anderson ja tema tütar Arabella, Eesti draamateatri kirjas olev Laine Mägi. Samuti näeb laval tantsukooli näitlejakogemusega õpetajat Liis-Katrin Avandit. Printsi osa on usaldatud tema ja Märt Avandi seitsmeaastasele pojale Hermanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles