Eesti laste jõulufilmi osatäitjate otsingul pääsesid Pärnu lapsed teise vooru

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Eesti mängufilmi “Eia jõulud Tondikakul” peaosatäitjaks kandideeris filmi pressiesindaja Ilmar Kahro andmetel ligikaudu 3000 last. “Rolliproovid jätkuvad 100 väljavalitud lapsega. Pärnu osatäitjate otsingult ehk casting’ult pääses teise vooru 11 last: kuus tüdrukut ja viis poissi,” täpsustas Kahro.

“Eia jõulud Tondikakul” on üks “EV 100” filmikonkursi võitjaid. Filmi stsenaristi ja režissööri Anu Auna jutu kohaselt otsivad filmitegijad lapsi, kes hakkavad mängima kaht peategelast: kümneaastaseid Eiat ja Atsi. “Meil on väga hea meel, et huvi filmi vastu oli nii tohutult suur. Casting’ul osalesid lapsed kõigist Eesti nurkadest Narvast Kihnu saareni. Mõni Eesti laps tuli rolliproovi koguni välismaalt, näiteks Helsingist ja Moskvast. Esmast valikut teha oli ülikeeruline, kuid nüüdseks oleme välja valinud 50 tüdrukut ja 50 poissi, kelle seast jätkame Eia ja Atsi otsimist,” ütles Aun.

Osatäitjate otsingu esimene voor kestis 8.–30. aprillini. Selle aja vältel katsetasid lapsed oma näitlemisoskust Tallinnas, Tartus, Pärnus, Võrus, Viljandis, Rakveres, Jõgeval, Paides, Haapsalus ja Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles