Vändra gümnaasium noppis klassiekskursioonide konkursilt eriauhinna

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasium.
Vändra gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Klassiekskursioonide konkursi #MeieReis eriauhind tuli Vändra gümnaasiumi õpilasesindusele JATS.

Konkursi üks eesmärke oli arendada kooliõpilaste finantskirjaoskust ehk rahatarkust, anda õpilastele praktiline kogemus eelarve planeerimises, meeskonnatöös ja projekti koostamises.

Pärnumaalt osales võistlusel Vändra gümnaasium, kes võitis ideega "VG JATS Valgeranda seiklema" eriauhinna: Swedbanki ja Eesti Panga koostöös valminud külastuspakett "Retk pangandusmaailma".

"See, et konkursist võttis osa nii palju klasse, näitab, et õpilastel on motivatsiooni ise planeerida just selline ekskursioon, kust kogu klass tahab osa võtta. Oli tore näha, et projektid olid detailideni läbi mõeldud," selgitas konkursi üks korraldajaid, Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juht Kati Voomets.

Konkursil hinnati ekskursiooni terviklikkust ja seda, milliseid õpiväljundeid see lastele loob. Oluline oli eelarves püsida ja leida võimalikult leidlikke ja loovaid lahendusi. Osalemiseks polnud vaja teha muud, kui täita ühes klassikaaslaste ja klassijuhatajaga reisi projekt Swedbanki loodud veebileheküljel ja filmida klassi tutvustav video. 

Konkursi võitjad valisid välja žürii liikmed koosseisus Mihkel Kõrbe (Kadrioru Saksa gümnaasiumi õppejuht ja õpetaja), Killu Kolsar (Eesti õpilasesinduste liit), Imbi Henno (haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert), Anu Olvik (rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna peaspetsialist), Ede Raagmets (Swedbanki divisjoni direktor), Kristel Leif (Swedbanki sotsiaalmeedia juht), Maarja Karmin (Swedbanki koostöösuhete ja toetustegevuste juht) ja Kati Voomets (Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juht).

TULEMUSED: 

Rahva lemmik

"Meie unistuse reis" – Narva Soldino gümnaasiumi 2.b klass. Auhind: Eesti Rahva Muuseumi külastuspakett.

1.–3. klass

1. "Teadusseiklused AHHAA Keskuses" – Narva Soldino gümnaasiumi 2.d klass. Auhind: ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.

Eriauhinnad:

"Rõõmurullide seiklused Tartus" – Väike-Maarja gümnaasiumi 3.a klass. Auhind: jääaja keskuse külastus.

"Suurepärase klassi suurepärane reisiplaan" – Tallinna kunstigümnaasiumi 2.a klass. Auhind: Vudila mängumaa külastus.

4.–6. klass

1. "Viis unistuste klassireisi" – Konguta kooli 4. klass. Auhind: ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.

Eriauhinnad:

"Tapakad lähevad Tartut avastama" – Tapa gümnaasiumi 6.b klass. Auhind: energia avastuskeskuse külastus.

"KIIRELT JA KÕRGELT" – Tallinna tehnikagümnaasiumi 6.b klass. Auhind: Eesti terviseradade pakett.

7.–9. klass

1. "Meie kedagi ei kiusa, meie lähme Piusa" – Ülenurme gümnaasium, 7.b, 7.c ja 7.a klass. Auhind: ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.

Eriauhinnad:

"Vormsit avamas" – Märjamaa gümnaasiumi 7.b klass. Auhind: vibulahingu seiklusmäng.

"Noored ja sõgedad saavad jalad alla" – Kiviõli 1. keskkooli 8. klass. Auhind: TTÜ tehnoloogiakooli Mektory külastus.

10.–12. klass

1. "Väärt õpilased Tartusse!" – Väike-Maarja gümnaasium. Auhind: ekskursiooniprojekti maksumuse hüvitamine.

Eriauhinnad:

"VG JATS Valgeranda seiklema" – Vändra gümnaasium, õpilasesindus, 7.–11. klassid. Auhind: Swedbanki ja Eesti Panga koostöös valminud külastuspakett "Retk pangandusmaailma".

"Kõik koos Tartusse!" – Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasiumi 11. klass. Auhind: Kiviõli seiklusturismi keskuse külastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles