Perspektiivikas Pärnu korvpallur siirdub Leetu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Lootus.
Kaspar Lootus. Foto: Erakogu

Täna sõlmiti Kaunases kokkulepe, mille alusel läheb 16aastane pärnakas Kaspar Lootus üle Kaunase Tornado klubi noortesüsteemi.

Kahemeetrine Lootus on KK Pauluse kasvandik, kes alustas korvpallitreeningutega Johan Kärpi käe all esimeses klassis. Viimasel paaril aastal on teda treeninud Kaunasest pärit Pauluse treener Zilvinas Strazdas.

Leping Kaunase klubiga sõlmiti 1+1 aastaks. Tornado korvpallikool on Kaunase edukaim ja poiste arvult kõige suurem.

"Olen Leedu koolkonna suur austaja,“ rääkis Kärp. "Kaspar on käinud kahel aastal Tornado suvelaagris. Meil jäi seal jutt, et kui ta peaks hakkama välismaale minema, võtame nendega ühendust. Kuna mullu näitas Kaspar noorte eurosarjas häid tulemusi, tekkis huvi Itaaliast. Kuid mõtlesime, et võiks Leedu teemaga edasi minna. Nii see läks.“

"Tulime pühapäeval siia kolmeks päevaks katsetama. Juba teise päeva lõpus andsid treenerid selgelt mõista, et Lootus on poiss, kelle nad avasüli vastu võtavad. Tornado on minu silmis ideaalne koht, kus areneda. Kõik noorteliiga mängud käivad elu ja surma peale," avaldas Kärp.

“Lootus hakkab mängima 2000. aastal sündinud poiste klubis, mis mängib kõrgeimas ehk esimeses divisjonis, peale selle meeste kolmandas liigas. Leedulaste arvates võiks Kaspar olla Leedu 2001. aastal sündinud poiste koondise mängija,“ arvas Kärp.

Lootus kuulub Eesti U16 koondisse. Suvel mängib meie koondis Gert Prantsi ja Priit Vene juhendamisel A-divisjoni EMil. Kokkulepe näeb ette, et pärast EMi läheb noormees Leetu, kus talle tehakse kümnepäevane taastumise eriprogramm.

Lootus tegi tänavu kaasa KK Pauluse eest G4S Noorteliiga U16 sarjas, kus ta viskas keskmiselt 25,4 punkti. Saku teises liigas panustas ta Pärnu Metsa meeskonnas 7,8 punkti ja 5,4 lauapalli. Pisteliselt sai ta mängu Pärnu Sadama eest Alexela korvpalli meistriliigas: kahes mängus kokku 17 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles