Taimi Vilgas: Lennujaam või valge elevant? (1)

Taimi Vilgas
, rahandusspetsialist (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimi Vilgas.
Taimi Vilgas. Foto: PP

On legende, mis räägivad valgest elevandist. Valge elevant on budismis püha loom ja püha looma ei saa ju halvasti kohelda, rääkimata tema töölerakendamisest. Üks niisuguseid valge elevandi legende väidab, et kaks valitsejat kitkusid teineteisega kana. Üks kinkis teisele valge elevandi ja see oli vaidluse viimane sõna. Kingiga kaasnesid vaid ülalpidamiskulud ja tagasitegemiseks oli see päris hea lahendus. Edasi ei saanud kinkida, tööle panna samuti mitte, rääkimata mõnest püsivast lõpplahendusest.

Uudis valitsuse otsusest suunata märksimisväärne summa – 64 miljonit eurot – taristuinvesteeringuteks Pärnumaale on kindlasti äärmiselt positiivne. Pikka aega on pärnakad oodanud Via Baltica laiendamist. Kõik, mis aitab seda suure liiklustihedusega maanteed ohutumaks muuta, on tänuväärne.

Ühe objekti puhul tekkis mul aga tahtmatult küsimus: kas me äkki ei saa hinnalist kingitust, valget elevanti? Pean silmas Pärnu lennujaama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles