Põllumehed trotsivad külvil hilist kevadet

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktorist Meelis Juhansoo (vasakul) ja staažikas põllumees Hannes Isand külvasid teravilja 550 hektaril.
Traktorist Meelis Juhansoo (vasakul) ja staažikas põllumees Hannes Isand külvasid teravilja 550 hektaril. Foto: Mailiis Ollino

Tänavune külm kevad teeb muret Pärnumaa põllumeestelegi. “Rohu nigel kasv ja söödavarumine on meile, põllumeestele, suur murekoht. Jaheda kevade tõttu on söödaga seis praegu ikka väga nigel,” möönis staažikas põllumees Hannes Isand.

“Muidu oleme maikuu lõpus ikka alustanud esimese niitega, aga nüüd nihkub see edasi. Rohi vajab öösoojust ja niiskust, mida meil pole jagunud,” rääkis OÜ Surju PMi juhataja Isand.

Põllumehena on Isand harjunud, et töid tuleb rehkendada ilmastiku järgi. “Ilm mõjutab meid alati palju. Aga seda võin küll öelda, et oma pika tööstaaži jooksul ei ole ma varem veel näinud nii hilist kevadet, kui taevast tuleb nii lörtsi kui lund ja öökülmad kestvad pea mai keskpaigani.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles