Kohtuotsus: eksvallavanem peab tasuma Vändra vallale üle 30 000 euro

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra eksvallavanem Peeter Reimann.
Vändra eksvallavanem Peeter Reimann. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus otsustas, et Vändra eksvallavanem Peeter Reimann peab vallale tagasi maksma kahju 31 732 eurot, mis moodustab umbes kolm neljandikku summast, mida vald tegelikult soovis.

2014. aastal mõistsid Pärnu maakohus ja ringkonnakohus Reimanni omastamises süüdi, sest ta kasutas ebaseaduslikult valla krediitkaarti enda auto kulude hüvitamiseks. Kohus tuvastas, et nii sai Reimann aastate jooksul 43 800 eurot. Ringkonnakohus mõistis selle kuriteo eest 4080eurose rahalise karistuse.

Vald asus omastatud raha eraldi menetlusega tagasi nõudma, kuid kohus rahuldas 8. mail hagi osaliselt. Menetluskuludest ligemale kolmandiku peab tasuma vald, ülejäänu eksvallavanem.

Kohtu põhjendused, miks hagi täies osas välja ei mõistetud, pole veel avalikud. Kuid näiteks märkis Reimanni vandeadvokaat Ljudmila Tamar istungil, et hagisummast tuli maha arvata aastate vältel Reimanni tasutud kütus ja arvestada tuleks sedagi, et nii või naa oleks vallal enda auto tarbeks raha kulunud.

Otsus pole jõustunud, sest edasikaebust esitada on aega 30 päeva pärast kohtuotsust.

Üleeilsel Vändra volikogu istungil märkis valla arengunõunik Kalev Mitt, et pärast advokaadiga arutamist jõuti järeldusele: otsust edasi ei kaevata.

Tamar märkis, et peab seda veel kliendiga arutama. "Mulle endale tundub, et otsus on puudulik," arvas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles