Volikogule ei meeldinud uute bussipeatuste nimed

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku nimetada Metsamajandi peatus Merimetsaks. Raeküla elanike arvates võiks peatuse nimi olla hoopis Laane või Rannametsa.
Linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku nimetada Metsamajandi peatus Merimetsaks. Raeküla elanike arvates võiks peatuse nimi olla hoopis Laane või Rannametsa. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu ei nõustunud linnavalitsuse pakutud uute bussipeatuste nimedega ja otsustas nende muutmise juurde hiljem tagasi tulla.

Linnavalitsus tegi rahvaesindajatele ettepaneku nimetada Kesklinna peatus Vabaduse pargiks, Kino Mai peatus Mai Keskuseks, Koidula gümnaasiumi peatus Rajaks, Metsamajandi peatus Merimetsaks, Puiestee peatus Uus-Saugaks, Sanatooriumi peatus Rannapargiks, Tallinna maantee peatus Ülejõeks, Turba peatus KEKiks ning kirjutada "Kaubajaama" asemel "Kaubajaam".

Abilinnapea Rainer Aaviku sõnutsi lähtus linnavalitsus peatuste ümbernimetamisel põhimõttest, et linnakülalistel oleks kergem orienteeruda. "Lugedes bussilt kirja "Merimetsa", saab võõras aru, et buss liigub mööda Merimetsa tänavat," tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles