Kadri Simson: Pärnu ühendusteedel hakkab jää sulama

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: PP

Valitsus kinnitas möödunud nädalal taristu lisainvesteeringute programmi, mille kogumaht ulatub järgmisel kolmel aastal 135 miljoni euroni. Üksjagu rõõmu pakuvad äsjased investeeringud Pärnumaa inimestelegi. Nimelt on valitsus otsustanud eraldada piirkonna suurteks lisainvesteeringuteks üle 60 miljoni euro.

Ulatuslikumad taristuplaanid, mis lähiaastatel Pärnumaal ellu viiakse, puudutavad ennekõike Via Balticat, mille paremaks muutmiseks on tulevatel aastatel eraldatud veel 44 miljonit eurot. Eri teedesse tehtavaid investeeringuid otsustades lähtusime ennekõike kahest aspektist: liiklustihedusest ja -ohutusest.

Võrreldes Tallinna–Tartu maantee ja Via Baltica liiklustihedust, leidub mõlemal maanteel lõike, mida ööpäevas kasutab üle 10 000 masina. Seega on tee neljarealiseks muutmine igati õigustatud. Tallinna–Pärnu maanteel sõitjad teavad, et just sellel voorivad Eesti teedest kõige tihedamini autorongid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles