Filmitudengid lavastasid mõrva Ammendes

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verises särgis vaatab kaamerasse näitleja Kristo Viiding.
Verises särgis vaatab kaamerasse näitleja Kristo Viiding. Foto: Kristin Västra

Filmitudeng Tormi Torop ja tema meeskond käisid läbi peaaegu kõik Tallinna hotellid ja asusid seejärel kogu Eestis mõisaid läbi kammima, enne kui jõudsid järjega Pärnusse Ammende villasse. Mujalt olid nad oma lühimängufilmile sobivat keskkonda leidnud jupikaupa.

“Kui aga olime Ammendes esmase tiiru ära teinud, saime aru: siin peame meie oma filmi tegema,” lausus noor režissöör. “Väga äge maja. See ei ole kindlasti mitte sünge koht, kuid oma ehe aura ja salapärane, müstiline alatoon on siin täiesti olemas. Meile oli see jackpot, sest pidime vaid näitlejatele kostüümid selga panema.”

17 minuti pikkune mängufilm “Mõrv hotellis” sai villas üles võetud veebruari esimese nädalaga. Nimme valisid tegijad aja, mil hotellid pole külastajaist pungil, et saaks rahulikult oma kraami mitmeks päevaks laiali laotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles