Ettevõtjast moekunstnik teab edu valemit

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliis Soobard tunneb kogu moevaldkonda õmblemisest turunduseni.
Mariliis Soobard tunneb kogu moevaldkonda õmblemisest turunduseni. Foto: Ken Oja

Pärnus Koidula gümnaasiumi lõpetanud, Tallinna tehnikaülikoolis rõiva- ja tekstiilitehnoloogiat õppinud moelooja Mariliis Soobardi käe all valmivad elegantsed Marimo Fashioni rõivad.

“Teadsin juba keskkooli lõpus, et soovin luua oma rõivakaubamärgi, ja alustasin õpingute kõrvalt esimeste tellimustöödega. Ülikooli ajal tellimuste hulk üha kasvas ja põhieriala kõrvalt võtsin teadlikult ettevõtlusega seotud õppeaineid. 2010. aastal asutasin oma firma ja 2011. aasta sügisel tulime välja Marimo esimese naisterõivaste kollektsiooniga,” rääkis Soobard oma teekonnast moeettevõtte juhiks.

Kuna Soobardi ema peab õmblejaametit, on ta rõivamaailmas elanud lapsest saati. “Juba üheksa-aastasena hakkasin õmblema esimesi lihtsamaid asju endale. Unistus moekunstniku ametist tekkis keskkooli ajal, kui Pärnus avanes võimalus osaleda moe-show’del, kus oma loomingut näidata,” selgitas Soobard, kes võitis 2005. aastal Pärnu koolimoe konkursi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles