Galerii: Sauga valla jooksul sportis sadakond inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus neljas Sauga valla rahvajooks „Jookse külale külla“, mis meelitas päikesepaistelisel päeval jooksma-kõndima sadakond liikumissõpra.

Sauga valla jooks korraldatakse igal aastal eri kohas. Tänavu joosti viie- ja kümnekilomeetrisel distantsil Pärnu lennujaama ümbruses, kunagise Sauga mõisa maal. Varem on võisteldud Saugas, Tammistes ja Kiisa külas.

Sauga jõe äärsest Kalurikülast alguse saanud jooksu lühema distantsi võitis Avo Taats ajaga 19.44. Teiseks tuli Silver Paur ja kolmandaks Taavi Kunder.

Naiste parim oli lapsevankriga jooksnud treener Anu Teppo Reelika Kivi ja Krista Puksi ees.

Kümnekilomeetrisel rajal nägi aga haaravat finišit. Seitsmenda kilomeetrini jooksid koos pärnakad Franko Reinhold, Martin Tarkpea ja Raio Piiroja. Siis Reinhold kiirendas ja Piiroja jäi maha. Tarkpeast sai Reinhold jagu alles lõpuspurdiga viimasel paarisajal meetril. Võitja aeg oli 33.54. Tarkpea kaotas Reinholdile lõpuks nelja sekundiga. Piiroja finišeeris võitjast 57 sekundit hiljem.

„Rada oli väga hea,“ kiitis Reinhold finišis. „Palju parem kui mullu. On näha, et korraldajad on õppinud. Aga jooks ise oli aeglane.“

Naiste parim pikemal maal oli pärnulanna Klarika Kuusk. Teiseks jäi Jaana Õunaid ja kolmandaks Riina Rahuoja.

Kahel distantsil osales kokku 68 liikumissõpra, peale selle võistles lastejooksudel üle 50 poisi-tüdruku.

Võistluse peakorraldaja Kandela Õun tõdes, et osalejate arv jäi väikseks. Tulla võinuks vähemalt 80 täiskasvanut. Varem on üritusel end proovile pannud 150–200 osalejat.

Esialgu mõtlesid organiseerijad teha tänavuse jooksu Sauga kooli juures, kuid seal tekkis probleem liiklusega.

„Eelmine vallavanem Priit Ruut pakkus välja, et teeks hoopis Kalurikülas,“ rääkis Õun. „Kaluriküla inimesed olid väga abivalmid ja asjast igati huvitatud. Näiteks supp, mida siin jooksjatele pakutakse, on nende valmistatud.“

Samal ajal valmistas Õunale rahulolu, et osalejatest pool tuli väljastpoolt Saugat.

Kas Sauga valla jooksu traditsioon jätkub, ei osanud Õun veel vastata.

„Selge, et selliseid üritusi on vaja,“ arutles korraldaja. „Üks asi on haldusreform: Sauga vald ühineb ju uuel aastal Tori ja Sindiga. Teiseks, korraldada on keeruline. Kohalikud ettevõtjad võiksid rohkem sellesse üritusse panustada ja appi tulla.“  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles