Lõkkest sai alguse mitu kulupõlengut

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Lääne päästekeskuse teatel puhkes eile Pärnumaal vähemalt kaks kulupõlengut, mis said alguse lõkkest.

Kell 13.26 teatati häirekeskusele kulupõlengust Tori valla Aesoo külas. Päästjad kustutasid umbes kaks hektarit pinnast.

Kell 11.56 tuli teade kulupõlengust Sauga vallas Räägu külas, kus päästjad kustutasid umbes 200ruutmeetrise ala paarikümne minutiga.

Mõlemad tulekahjud võisid esmastel andmetel alata lõkkest.

Kulu põles Pärnumaal laupäeval ja reedelgi. Laupäeval kell 13.16 sai häirekeskus teate kulupõlengust Halinga vallas Vakalepa külas. Päästjad kustutasid kohalike abiga põlengu kell 14.39. Kokku põles umbes neli hektarit pinnast.

Reedel kell 16.05 sai häirekeskus teate kulupõlengust Vändra vallas Allikõnnu külas. Päästjad panid umbes hektarisuurusel alal tulele piiri kella 16.50ks.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi kinnitusel on praegu kuiv ja lõket tehes tuleb ohutusreeglitest kinni pidada. Kuni meetrise läbimõõduga lõke peab olema ehitistest, puuriidast või muust süttivast materjalist vähemalt kaheksa meetrit eemal. Suurem lõke tuleb teha vähemalt 15 meetri kaugusele. Kindlasti tasub jälgida tuult, mis sädemaid lennutab. Lõkkease olgu piiratud ja vesi või kustutusvahendid käepärast.

"Lõket tohib teha, kui tuule tugevus on kuni 5,4 meetrit sekundis. Kui keskmise suurusega puude oksad tuule käes liiguvad, on tuul juba liiga tugev," selgitas Kais. "Lõket tasub teha hommikupoolikul või õhtul, kui kaste on maas."

Kulu põletamine on keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles