Siim Suursild: Virisemise asemel haarame võimalusest

Siim Suursild
, Audru vallavanem (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Suursild
Siim Suursild Foto: PP

Eelmisel suvel juhtusin vestlema pikka aega Pärnus elanud Põhja-Rootsist pärit härrasmehega. Jutt veeres kehvale suveilmale, kui ühtäkki sõnas rootslane: “Teie, eestlased, olete ikka üks väga viril rahvas. Te ei ole kunagi rahul. Teil on siin väga hea kliima võrreldes Põhja-Rootsiga”.

Mõte virilast meelelaadist tabas mind, kui lugesin 18. mai Pärnu Postimehes ilmunud lugu valgest elevandist. Olles juba aastaid kursis kohaliku poliitikaga, tean, et pikalt on vaadatud, kuidas riiklikud investeeringud lähevad ikka ja jälle Pärnust mööda ja potsatavad väga sageli Tartusse.

Nüüd on riigieelare strateegia vastuvõtmisega saavutatud eeskätt koalitsioonipoliitikute Kadri Simsoni ja Andres Metsoja ja praeguse linnapea Romek Kosenkraniuse eestvedamisel läbimurre Pärnu suunal. Pea pool järgmise kolme aasta lisainvesteeringute 135 miljonist eurost tuleb siiakanti. Selle peale alustame virilat diskussiooni selle üle, kas riigi pakutavatel tingimustel on Pärnul ikka mõistlik raha vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles