Harjus oli koondislastest edukaim

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Harjus ja tema narvalasest paarimees Mihhail Kuštein.
Rain Harjus ja tema narvalasest paarimees Mihhail Kuštein. Foto: Aleksei Lipintsov

Möödunud nädalavahetusel toimusid Saksamaal Krefeldis noorte Euroopa sõudemeistrivõistlused, kus eestlaste parimana teenis pärnakas Rain Harjus koos narvalase Mihhail Kušteiniga paarisaeru kahepaadil 12. koha.

Kuna poiste paarisaeru kahepaate oli esindatud 21 riigi jagu, võib Kušteini–Harjuse B-finaali kuuendat kohta, mis kokkuvõttes andis neile 12. tulemuse, pidada koondise edukaimaks.

Laupäevane vahesõit otsustas, et poiste paarisneljane osaleb nõrgimas ehk C-finaalis. Nelik, kus sõudsid tartlane Elar Loot, viljandlane Joonas Toom, pärnulane Bertty Nurm ja narvalane Nikita Gorlov, oli oma sõidus kolmas ja sai kokkuvõttes 15. koha.

Pärnu sõudeklubi esindaja Greta Jaanson jõudis ühepaadil samuti C-finaali, kus oli teine, seega sai kokkuvõttes 14. koha.

Noortekoondise projektijuht Roman Lutoškin arvas, et noored esinesid varasemate aastatega samaväärsel tasemel. "Tegime seda mida igal aastal. Meile on tähtsaimad maailmameistrivõistlused. Peagi kokku tulev spordikomisjon otsustab, kes ja millistes paatides sõudma hakkavad," märkis Lutoškin.

Noorte maailmameistrivõistlused toimuvad 2.–6. augustini Trakais Leedus. Eesti noored saavad võistluspaigaga tutvuda juba juuni lõpus Merevaigust Aeru nimelisel rahvusvahelisel regatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles