Kohutav mäng! Tiitlikaitsja lõi Vaprusele 11 väravat!

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vapruse mängijad tegelesid täna suurema osa mängust palli väravast välja võtmisega.
Pärnu Vapruse mängijad tegelesid täna suurema osa mängust palli väravast välja võtmisega. Foto: Madis Sinivee/

Eesti jalgpallimeistrivõistluste 13. vooru mängus sai Pärnu Vaprus täna hävitava kaotuse, kui jäi võõrsil alla valitsevale Eesti meistrile FCI Tallinn 1:11. Nii palju väravaid ei ole sel hooajal Premiumi liigas veel ühelegi meeskonnale löödud.

Infoneti Lasnamäe staadionil toimunud mängus pani kodumeeskond pärnakaile surve peale kohe algusest. Kui mängitud oli vaid 40 sekundit, avanes Pavel Dõmovil suurepärane võimalus FCI juhtima viia, kuid tabas Vapruse värava põiklatti.

Mäng käis pea 20 minutit ühe värava suunas. Kord oli tasemel Vapruse väravaht Hendrik Vainu, kord lõid pealinna meeskonna mängijad väravast mööda.

19. minutil jõudsid pärnakad sisuliselt esimest korda vastase värava alla ja teenisid nurgalöögi. Kornerist tulnud pall jõudis Rauno Tutkini, kes suunas selle peaga FCI värava vasakusse alanurka seisuks 0:1.

Edasine oli Vaprusele aga justkui õudusunenägu.

26. minutil lõi Andrei Kalimullin nurgalöögijärgses olukorras peaga 1:1 ja vaid kaks minutit oli seis juba 2:1, kui Vladimir Avilovi nurgalöögijärgses olukorras tehtud pealelöögist jõudis pall väravasse Magnus Villota puutest.

Nagu sellest veel vähe oleks, eksis vaid kolm minutit hiljem Vapruse kaitsja Raido Leokin oma karistusala lähistel meeskonnakaaslaselt saadud palli töötlemisel. Mänguvahendi noppis Leokinilt Evgeny Kharin, kes virutas selle vasakusse alanurka 3:1.

Kuigi FCI üritas eduseisu suurendada, lõppes esimene poolaeg selle tulemusega.

Teine poolaeg algas kodumeeskonna survega ja 49. minutil toimetas Albert Prosa värava eest Vainu selja taha meeskonnakaaslaselt tsenderdusest saadud palli. 4:1.

Pärast seda lagunes Vapruse mäng täielikult.

57. minutil ei suutnud Vainu värava ees palli püüda. Mänguvahend põrkas Pärnu väravavahist Kirill Nesterovile, kes virutas umbes seitsmelt meetrilt tühja väravasse seisuks 5:1.

Vaid kaks minutit hiljem ei saanud Vapruse kaitseliin taas ülesannetega hakkama ja Prosa tegi täpse löögi: tulemuseks 6:1. 63. minutil lõi Kalimullin oma teise värava. 7:1

67. minutil sai Prosa kirja kübaratriki, lüües värava eest täiesti vabalt 8:1 ja 80. minutil väravaesises segaduses 9:1. Sama mees jätkas isukalt ja lõi viis minutit hiljem oma viienda värava 10:1, 89. minutil ka kuuenda, nii et seis oli 11:1.

Selle tulemusega mäng lõppeski.

Vaprus jätkab kümne meeskonna konkurentsis nelja punktiga viimasel kohal. FCI Tallinn on 20 punktiga neljas.

Vapruse järgmine mäng on 30. mail Rannastaadionil, kus võõrustab Paide linnameeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles