Bensiini sisse hinganud koolipoiss süttis põlema (3)

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Sõpradega bensiini sisse hinganud poiss süttis põlema, kui sõber nalja pärast välgumihkli tema näo lähedale pani.

On laupäev, 6. mai, kui neli põhikoolieas poissi otsustavad nautida päeva Pärnu ranna vetelpäästetornis. Kaasa on nad võtnud bensiini, mida nad kaifi saamiseks nuusutavad.

Kätte on jõudnud sotsiaalmeedias tagaplaanile hoiduva Mardi (nimi muudetud, toim) kord. Mart tõmbab kopsudesse mitu sõõmu uimastavat ainet. Samal ajal vehib sõber tema näo ligidal naljaviluks välgumihkliga ja äkitselt on Mart leekides. Ähmi täis poisid hakkavad sõpra kustutama, ent kaaslase juba bensiinipritsmetega kaetud dressipluus on tuld võtnud.

Haiglas selgub, et noormehe nägu ja käed on saanud kolmanda astme põletushaavu.

Mart toimetati kohe Tallinna haiglasse, kus ta pandi kunstlikule hingamisele. Üks põhjusi, miks seda tehti, oli kindlasti valugi. 

“Ma kuulsin, et poisid kiilusid sellest ehmatusest kinni, et ta põlema läks. Väljakutse tegi üks naine, kes neist möödus,” räägib Mardi ema paari nädala eest juhtunust lootuses, et ehk aitab see mõne seesuguse mõtlematu teo ära hoida. “Mart toimetati kohe Tallinna haiglasse, kus ta pandi kunstlikule hingamisele. Üks põhjusi, miks seda tehti, oli kindlasti valugi.” Ema sõnutsi vajasid poja nägu ja käed nahasiirdamist.

Et Mart sõpradega vabal ajal lõbu pärast bensiini hingab, ema enne traagilist juhtumit aimata ei osanud. 19. mail pääses poeg haiglast koju ja selgitas juhtunut emale.

“Siis ta ütles mulle, et nad hingasid seda sisse,” meenutab ema kurval toonil. “Ta rääkis, et kui tema seda sisse hingas, siis keegi mängis samal ajal ta näo juures välgumihkliga, äkitselt käis pauk ja ta rohkem ta ei mäleta. Pilt on must.” Ema lisab, et Mardi sõpradest pole temaga keegi ühendust võtnud, selgitamaks, mis täpselt juhtus.

Mardi ema loodab, et poeg on juhtunust õppust võtnud ja teeb bensiini nuusutamisega lõpparve. “Viimane kord, kui tal näol ja kätel sidemeid vahetati, oli näha, et ta oli ikka väga ehmunud. Ja kuigi tal on silmad terved, ta liigub ise ja saab üksi kodus hakkama, on ees pikk tervenemisprotsess,” kõneleb ema. Oletades, et Mardi paranemiseks kulub kogu suvine koolivaheaeg.

Lääne prefektuuri vanempressiesindaja Maria Gonjaki sõnade kohaselt tuli politseile 6. mail teade, et Pärnus sai bensiinilaadse vedeliku süttides põletushaavu alaealine poiss.

Selgitamaks, mis asjaoludel noorukitel vedelik kaasas oli ja miks see süttis, on algatatud kriminaalmenetlus.

Gonjak lisas, et bensiini nuusutamine Pärnumaal praegu probleem ei ole. “Mõni aasta tagasi sai politsei teateid, kuidas noored välgumihkligaasi sisse hingavad, kuid see ohtlik tegevus on vaibunud,” nentis ta.

Küsimusele, kas poiss sai süttida vaid väljahingatud õhus olnud bensiiniaurudest, vastas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais, et see on võimalik, kuigi nende praktikas säärane juhtum puudub.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi teatel oli tegemist nelja alla 14aastase poisiga. Temagi märkis, et juhtunu täpsed asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles