Kalamehe pühapäeval avavad naabrid koduvärava

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kevadel toimunud kogukonnafestivalil jätkus tegevust kogu naabruskonnale.
Möödunud kevadel toimunud kogukonnafestivalil jätkus tegevust kogu naabruskonnale. Foto: Mailiis Ollino

Stereotüübi järgi kraakleb eestlane pidevalt oma naabritega. Pühapäeval tulevad aga Pärnu Kalamehe tänava kandi elanikud hoopis kokku, et üksteise seltskonda nautida.

“Kogukonnafestivali üks eesmärke on inimesi ühendada. Käid naabruskonnas, vaatad, kuidas naabrid elavad, uudistad ja tutvud,” sõnas Kalamehe pühapäeva üks korraldajatest Andra Kalda. Tema jutu järgi on Kalamehe kandi naabrid nüüd rohkem läbi käima hakanud. “Suhtlus on hästi oluline. Lihtne on kritiseerida inimest, keda sa ei tunne. Aga omavahel sõbrunedes tundub elu kohe palju ilusam,” kinnitas Kalda.

Peale kodukohvikute, rõivaturgude, töötubade ja tantsulava, kus esineb mustlastantsurühm, on kogukonnafestivalil külalistele pakkuda uudset tegevust. “Näiteks korraldab üks hoove kriidivärvikoolituse. Samuti saavad huvilised osa võtta tasuta orienteerumismängust, mille võitjatele on vangla põgenemistoa pääsmed,” sõnas Kalda, kelle teatel toimub üle pika aja kasutuses kunagises Pärnu vanglas samal ajal fitnessipäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles