Teraapiakoerad läksid suvepuhkusele

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu toimetulekukooli pere saatis teraapiakoerad tänusõnadega suvepuhkusele.
Pärnu toimetulekukooli pere saatis teraapiakoerad tänusõnadega suvepuhkusele. Foto: Erakogu

Pärnu toimetulekukooli pere saatis teraapiakoerad tänusõnadega suvepuhkusele.

Pärnu toimetulekukool ja Eesti abi- ja teraapiakoerte ühing tähistasid eile koostöö esimese hooaja lõppu. Koolipere tänas koeratiime, koos tehti pilte, võeti seni tehtu kokku ning peeti plaani, kuidas sügisel jätkata. 

Kooli tegevusse oli kaasatud kaks koeratiimi - Kaja Kahu koos Berni alpi karjakoer Ugoga ning Anneli Matsi koos samojeedikoer Pimmuga.

Koostöö algas külastustega, mille eesmärk oli ühe klassi kaupa pakkuda lastele rõõmu ja vaheldust, teistsugust õhkkonda ja emotsioone. Peale esimesi tutvumisi olid koerad kaasatud ka osaliselt õppetöösse. Kokku külastasid Ugo erinevate klasside lapsi kokku üheksa korda ning Pimmu viis korda. Lisaks osalesid Anneli Matsi ja Pimmu emakeelepäeval ja kooli lahtiste uste päeval.

Pärnu toimetulekukooli direktori Marju Trumsi sõnul oliõpilaste ja töötajate jaoks koera kaasava õppe kogemus uudne ja elamusi pakkuv. 

„Õpilased olid rõõmsad ja koera osalus avas kõik meeled. Majas oli alati koera külastuspäeval palju elevust ja ootust. Usun, et meie koostöö on jätkuv,“ lausus Trumsi.

Teraapiakoerajuht Anneli Matsi jaoks oli hooldusklassi külastus koos Pimmuga eriline kogemus. „On huvitav jälgida, kuidas koera tulekuga ruumi kõik hetkega muutub. Mul on hea meel, et suutsime laste ja mitte ainult laste, vaid ka suurte inimeste päeva tuua teisi värve ja muuta kõiki rõõmsamaks,“ lausus Matsi. 

Ka Matsi loodab, et koostöö peale suvepuhkust jätkub.

Pärnu toimetulekukoolis õpetatakse mõõduka, raske ning sügava intellektipuudega lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles