Piltuudis: Pärnumaa põhikoolide bändide festival

, Pärnu vabakooli õpilasesinduse koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Unistustel on suur jõud. Kui mitu inimest unistavad samast asjast ja ühendavad energia, võib sellest sündida üpris tore ettevõtmine.

Pärnu vabakooli bändiõpetaja Kait Kallau käis paar aastat tagasi välja idee korraldada koolis korralik kontsert, kus kõik meie kooli bändid oma loomingut esitada saaksid. Kevadine üritus õnnestus mullu igati: rõõmustasid õpilased ja nende vanemad. Bändiõpet saavad meie õpilased 5. klassist.

Tasapisi aga hakkas idanema mõte anda ettevõtmisele laiem kõlapind.

Kuna noortel muusikutel pole Pärnumaal kuigi palju võimalusi end laval proovile panna ja omavanustega musitseerida, tekkis Kallaul mõte kutsuda põhikoolide bändid meile külla. Vabakooli õpilasesindus haaras ideest kinni ja asus üritust ette valmistama. Abikäe ulatas Pärnu noorte vabaajakeskuse pere, kes andis loa oma ruume kasutada. Meie üleskutsele üritusel üles astuda reageerisid noortebändid Pärnu-Jaagupist, Sindist, Sütevaka humanitaargümnaasiumist ja Ülejõe põhikoolist. Vabakooli esindas viis koosseisu.

Bändide esinemiste vahel esitasid mõnusaid vaheklippe vabakooli 5. klassi õpilased. Neid juhendab tantsu- ja draamaõpetaja Juta Ild.

Noori tuli üllatuskülalisena tervitama ansambli Sibyl Vane solist Helena Randlaht, kes iga bändi esinemise kohta paar kommentaari ja sõbralikke õpetussõnu jagas ning lõpuks esitas laulu bändi uuemast repertuaarist. Huvitav on fakt, et Sibyl Vane alustas oma karjääri just noorte vabaajakeskusest.

Rahva lemmikuks osutus vabakooli 9. klassi bänd Vinüül, mille solist Mattias Andres Sooniste hinnati parimaks solistiks. Pillimeestest sai erilise menu osaliseks basskitarrist Steven Ilves Sütevaka ansamblist 43F.

Noored nautisid koosolemist väga. Lapsevanemad kiitsid, et see oli väga hea energiaga üritus. Ülejõe põhikooli huvijuht Krista Tammik tunnustas meie õpilaste võimet üritust iseseisvalt korraldada.

Virve Laube haridus- ja kultuuriosakonnast lisas, et bändifestival pakkus talle hulgaliselt muusikalisi elamusi ja andis väga hea ülevaate noorte muusikute pillimänguoskusest ja soovist muusikaga tegelda. Laube avaldas lootust, et festivalist kujuneb vahva traditsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles