Keskaja festival tuleb tänavu nõiaväega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tõnismäe.
Mart Tõnismäe. Foto: Ants Liigus

Vaid kuu on jäänud hommikuni, kui isehakanud bürgermeister Mart Tõnismäe tõmbab voodist tõustes jala otsa pika terava ninaga madalad kingad, vajutab pähe faasanisulega sametmütsi ja kõnnib vaiksest Vana-Pärnust Jannseni tänavat pidi juhatama vägesid Munamäele.

Pärnu hansapäevad toovad kolmel päeval, 30. juunist 2. juulini kolmel laval ja hansaalal rahva ette üle 80 tasuta kontserdi. Kuna teema on “Nõiaväega juurte juurde”, on seda silmas peetud moosekantide valikulgi.

Esinema saabuvad ürgse väega muusikat viljelev lauljanna UUTAi Jakuutiast, harfivirtuoosid õde-venda Sanginetod Itaaliast, Folk Lark Band koos tantsijatega ja ansambel Idisi Moskvast, keskaja teater Vir Valgevenest, Greenrose Fire Tamperest. Samuti näeb siin hulka kodukandi ja Eesti tantsijaid-muusikuid ja võõrustatakse rahvusvahelist väntorelifestivali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles