Piimatöösturid ostsid Selja ja Piistaoja osaühingu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selja osaühingu ja Piistaoja katsetalu juhataja Ahti Kukk ütles, et tootjatele keerulisel paaril aastal säilitati suure piimaanniga kari, kelle piima ei veeta juuni algusest enam Leetu, vaid Rannu meiereisse.
Selja osaühingu ja Piistaoja katsetalu juhataja Ahti Kukk ütles, et tootjatele keerulisel paaril aastal säilitati suure piimaanniga kari, kelle piima ei veeta juuni algusest enam Leetu, vaid Rannu meiereisse. Foto: Urmas Luik

Piistaoja katsetalu ja Selja lehmade piim hakkab 1. juunist sõitma Rannu meiereisse, sest mõlemad tugevad osaühingud ostis endale OÜ Eesti Juustu Eksport.

Seni tulundusühistule Vooremaa Piim kuulunud Pärnumaa põllumajandusettevõtete ostu-müügitehing Eesti kapitalil põhineva osaühinguga Eesti Juustu Eksport sõlmiti 17. mail. Vastne omanik plaanib lehmade arvu ja piimatoodangut suurendada, ehitada farmi kahe üsna uue lauda kõrvale ja suurendada töökohtade arvu kohapeal. Tehingu suurust pooled ei avaldanud, viidates selle konfidentsiaalsusele.

“Meie ettevõtted on Eesti piimandusmaastikul tegutsenud üle 20 aasta, toodame piimatooteid ainult Eesti piimast. Peamine soov oli tagada endale kvaliteetne eestimaine tooraine,” põhjendas tehingut Hannes Prits, kes on OÜ Estover Piimatööstuse tegevjuht ja TÜ Vooremaa Piima juhatuse liige. “Nii Selja kui Piistaoja on ajalooliselt kuulunud ja kuuluvad siiani Eestis tippfarmide hulka piimatoodangu numbrite ja piima kvaliteedi poolest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles