Lääne-Eesti parim ettevõtte digitaliseerija viib kliendid virtuaalreaalsusse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Workboats.
Baltic Workboats. Foto: Küllike Rooväli

Pärnu tööstusjuhtide konverentsil "Tööstus Lääne-Eesti majanduskasvu allikana" Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu (ITL) eestvedamisel esimest korda välja antud Lääne-Eesti parima ettevõtte digitaliseerija auhinna pälvis Saaremaa laevaehituskompanii Baltic Workboats AS.

Auhinna üle andnud ITLi presidendi Ivo Suursoo sõnutsi on Saaremaa ettevõte paindlikult reageerinud turu nõudmistele. "Koostöös IKT (info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, toim) sektoriga on Baltic Workboats esimese Eesti laevaehitajana kasutusele võtnud virtuaalreaalsuse tehnoloogia. Nüüdisaegsete infotehnoloogiliste lahenduste rakendamine tootmises on kõige suurem osa kontseptsioonist "Tööstus 4.04". Protsesside digitaliseerimine võimaldab kliendisuhtlust efektiivsemaks muuta ja Baltic Workboatsi näitel paraneb kindlasti kliendi koostöökogemus. ITL tunnustab ettevõtteid, kes investeerivad tootmise tänapäevastamisse ja seeläbi aitavad tõsta Eesti konkurentsivõimet," rääkis Suursoo.

Baltic Workboatsi eesmärk on pakkuda kõige innovaatilisemaid ja kasutajasõbralikumaid lahendusi. Digitaliseerimine on parim vahend toodete arendamiseks. Firma tegevjuht Margus Vanaselja ütles, et virtuaalreaalsus on laevade turunduses kiiresti arenev suund.

"Virtuaalreaalsuse kasutamine võimaldab luua kliendile töökeskkonna simulatsiooni, et ette näha võimalikke kitsaskohti ja arvestada tema soove. Messidel on hea virtuaalkeskkonnas külastajatele edasi anda kogemust meie toodete võimekusest ja kasutajasõbralikkusest. Järgmine samm on virtuaalsed proovisõidud reaalsust matkivates mereoludes," märkis Vanaselja.

ITL koostöös ettevõtluse arendamise sihtasutuse ning Hiiu-, Lääne-, Pärnu- ja Saaremaa arenduskeskustega soovivad digitaliseerimise auhinnaga tunnustada kohalikke firmasid.

"Tahame esile tõsta neid, kes viivad ellu tehnoloogilisi uuendusi ja digitaliseerivad tootmise või teenindusprotsessi, kasvatades selliselt ettevõtte tulemuslikkust ja edendades ühtlasi piirkonna konkurentsivõimet," ütles Lääne-Eesti investorkonsultant Sulev Alajõe.

Kuna selline tunnustus anti piirkonnas välja esimest korda, võeti hindamisaluseks esitatud ettevõtte digitaliseerimise ja tehnoloogilise arengu projektide tutvustus viimase kolme aasta jooksul.

Kandidaate esitati konkursile kuus: Saaremaalt Baltic Workboats AS ja Novaa OÜ, Läänemaalt Lade OÜ ja Cipax Eesti AS ning ja Pärnumaalt Oshino ja Wendre.

Konverentsil osales 70 eksperti Lääne-Eesti tööstusettevõtetest. Ürituse eesmärk oli viia kokku piirkonna tööstusettevõtted, et näha ühishuve, võimalusi tarneahelateks ja ressursside efektiivseks kasutuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles