Ammende villa lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai algul tehtud droonipilt Ammende villast. Jaheda kevade tõttu veel lehepungades puude taustal mõjub maja eriti suursuguselt.
Mai algul tehtud droonipilt Ammende villast. Jaheda kevade tõttu veel lehepungades puude taustal mõjub maja eriti suursuguselt. Foto: Ardi Truija

Kakskümmend aastat tagasi tegi Pärnu linnavalitsus kurja häält firma Pindi Invest peale, mis polnud kooskõlastamiseks esitanud Ammende villa rekonstrueerimistööde projekti ega hoonet konserveerinud, kuigi tööd pidanuks olema tehtud juba 1996. aastal.

Pindi Investi kaasomanikku Rein Kilki hämmastas, et Ammende villa teema tõusis nii teravalt päevakorda. Oli ju firma villat kütnud, valvanud, ümbrust koristanud, tänavat pühkinud, hekki püganud. Tehtud olid ekspertiisid, valmis esialgne rekonstrueerimistööde projekt, mis ootas linnavalitsusele esitamist kooskõlastuse saamiseks.

Kilk lubas, et rekonstrueerimine algab veel 1997. aastal ja villa valmib 1998. aasta lõpuks nagu rendilepingus kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles