Laenu toel maale elama

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored talupidajad Toomas Vihmann ja Kristhel Vaht naudivad oma loomadega maaelu kogu südamest.
Noored talupidajad Toomas Vihmann ja Kristhel Vaht naudivad oma loomadega maaelu kogu südamest. Foto: Mailiis Ollino

Kristhel Vaht oli vaid 25aastane, kui ta otsustas võtta laenu, et teha elu muutev samm. Nii suundusidki noor naine ja tema elukaaslane Toomas Vihmann panka. “Me oleme tugevad maainimesed. Kuskil üürikorteris tiksudes me elada ei suuda,” lausus Vaht, kellel tuli ennast unistuse täideviimiseks pangale tõestada.

Vaht ja Vihmann uskusid juba ammu, et ühel heal päeval saavad neist talupidajad. Vahi sõnutsi tähendavad talumajad panga silmis aga riski, mistõttu maakodu soetamiseks pole lihtne laenu saada. “Talul võib olla tohutult maad, aga laenu ei anta mitte pindala, vaid hoonete järgi, mis maalapil asuvad. Aga pangalaen pangalaenuks. Kui läheb õnneks ja saad raha, maksad ikka enda kodu, mitte mingisuguse üürika eest,” seletas taluperenaine, kelle meelest on üürikorteri rent mahavisatud raha.

Vihmannil ja Vahil vedas. Kuna Vihmann käib linnas tööl ja tal on kindel sissetulek ning Vaht teenib talupidamise kõrvalt leiba fotograafina, õnnestuski noortel pangalt vajalik rahasumma saada. “Kui noor inimene tahab maale elama minna, nagu Eestis palju reklaamitakse, peab tal olema stabiilne sissetulek. Muidu – unista edasi!” nentis taluperenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles