Prokurör vaidlustas vallaettevõtte eksjuhi õigeksmõistmise

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Lemming mõisteti teise astme kohtus õigeks.
Taavi Lemming mõisteti teise astme kohtus õigeks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kolmapäeval esitas ringkonnaprokurör Küllike Kask taotluse, et kõrgeima astme kohus vaagiks Saarde Kommunaali eksjuhi Taavi Lemmingu korruptsioonijuhtumit. Viimati mõistis teise astme kohus süüdistatava õigeks.

26. aprillil otsustas Tallinna ringkonnakohus mõista õigeks kõik osapooled Saarde Kommunaaliga seotud korruptsioonisüüdistustes. Kask ütles juba siis, et ei nõustu ringkonnakohtu otsusega.

Asja teeb vastuoluliseks, et õigeksmõistva otsuse juurde märkis ringkonnakohus, et kõik kahtlused süüdistavate süü osas sellega kummutatud pole, kuid kõrvaldamata kahtlused tuleb tõlgendada kohtualuste kasuks.

Nüüd peab riigikohus lähikuudel otsustama, kas asja tasub üldse edasi menetleda või mitte.

Teise astme kohus tühistas aprillis maakohtu süüdimõistvad otsused valla kommunaalettevõtte eelmise juhi Lemmingu ja väidetava altkäemaksu tasuja Gen Arro ja tema ettevõtte osaühing V.I.P suhtes.

"Ringkonnakohus leidis, et maakohus on eksinud tõendite hindamisel," ütles Lemmingu kaitsja Mihkel Gaver. Ta teatas, et maakohtu otsus tühistati täies ulatuses. Täpsemini leidis ringkonnakohus, et maakohus uuris tõendeid ühekülgselt, mis viis seeläbi maakohtu valede järeldusteni.

Prokuratuur süüdistas Lemmingut selles, et ta olla eelistanud vallaettevõtte juhina tehingute sõlmimisel Arro ettevõtet. Selleks anti prokuratuuri väitel Lemmingu kasutusse V.I.P-i pangakaart, mida ta olevat kasutanud isiklikuks otstarbeks, tasudes eri tanklates kütuse ja muude teenuste eest. Lisaks leidis prokurör, et V.I.P-i juht andis Lemmingule sularaha korteri ostuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles