Audru katab alleele pika pidulaua

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru viimased vallapäevad võtavad senisest suuremad mõõtmed, tuues rahva üle rippsilla nii Pärna alleele kui parki.
Audru viimased vallapäevad võtavad senisest suuremad mõõtmed, tuues rahva üle rippsilla nii Pärna alleele kui parki. Foto: Maris Moorits

Terve vald oli kokku aetud – nende laulusõnade vaimus tähistab äsja 25aastaseks saanud Audru vald oma viimaseid vallapäevi. Teatavasti on uuest aastast Audru vald Pärnu linna koosseisus ja mismoodi hakkab siis ajaarvestus, ei tea valla noorsoo- ja kultuuritöö spetsialisti Kati Põldotsa sõnutsi täpselt keegi.

Seda enam on põhjust võtta viimast ja korraldada ühtejärge nii valla laulupidu, Pärnumaa valdade suvemängud, sääreväristajate võidusõit, laat, suur vabaõhu sünnipäevapiknik kui avada mälestusmärk.

Esimene Audru laulupäev toimus teadaolevalt 1925. aastal ja samuti Valgerannas – just numbrikombinatsioon 1925 ja 25 oli Põldotsa kinnitusel ajend ideele korraldada laulupidu sel aastal samas paigas uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles