"Värvid linna!" stardib taas

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:AASTATETAGUSE
PRN01:AASTATETAGUSE Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Neljapäeval algab traditsiooniline "Värvid linna!" kampaania, mille eesmärk on väärtustada elukeskkonda, parandada Pärnu linna visuaalset ilmet, korrastada ehitiste fassaade ja säilitada puit- ja kiviarhitektuur.

Aktsiooniga ühinemise avaldusi saab esitada 1. juunist 15. septembrini.

Linnavalitsus hüvitab kampaanias osalenud ja tähtajaks värvimistööd lõpetanud isikule osa värviostukuludest.  "Värvid linna!" tingimustega ei piirata ega suunata osaleja eelistusi värvitootjate ega edasimüüjate valikul. Ostes rakenduvad tavapärased, kaupluste või muude edasimüüjate korraldatavad allahindlused ja kliendikaardi soodustused.

Kampaanias võivad osaleda kõik Pärnu linnas ehitisi omavad füüsilised ja juriidilised isikud. Osalemiseks tuleks hoone omanikul või tema volitatud esindajal esitada linnavalitsusele kirjalik avaldus ja lisada seisukorra fikseerimiseks värvitava ehitise foto.

Täidetud ja (digi)allkirjastatud avaldused palub linn saata Suur-Sepa 16, 80098 Pärnu või meilil linnavalitsus@lv.parnu.ee

Kuluhüvitised ja eripreemiad makstakse välja pärast kampaania lõppu. Vastava otsuse tegemiseks esitab ehitise omanik linnavalitsusele värviostu kuludokumendid. Raad kontrollib nende õigsust ja värvimise tulemust ja kinnitab tulemused.

Füüsilisele isikule hüvitatakse 20–100 liitri värvikoguse (omaosaluse) puhul pool värvi maksumusest, 101 liitri ja suurema koguse puhul 40 protsenti. Füüsilistele isikutele makstavatelt eripreemiatelt peetakse kinni tulumaks.

Juriidilisele isikule kompenseeritakse 20–100 liitri värvikoguse (omaosaluse) puhul 40 protsenti värvi hinnast. Üle 101-liitrise värvikoguse puhul hüvitatakse 30 protsenti maksumusest, kuid mitte üle 1000 euro. Linnaeelarves on selle kampaania tarvis 30 000 eurot.

Samuti annab linn 2017. aastal Tallinna, Riia ja Haapsalu maantee ääres renoveeritud ehitiste omanikele eripreemia á 300 eurot eeldusel, et omanik esitab kampaanias osalemise avalduse.

Linnavalitsus hindab kampaaniast osa võtnud ehitisi 16.–20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles