Riigikogulased vaagisid Rail Balticu kriitikat

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi hindas riigikontrolli analüüsis toodud kriitikat asjakohaseks.
Toomas Kivimägi hindas riigikontrolli analüüsis toodud kriitikat asjakohaseks. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Riigikogu komisjonid arutasid eile riigikontrolli aruannet Eesti, Leedu ja Läti valitsuse Rail Balticu raudteeühenduse arendamise kokkuleppe kohta.

Majanduskomisjoni aseesimehe Toomas Kivimägi sõnutsi on riigikontrolli analüüsis juhitud tähelepanu õigetele asjadele, ent seal ei ole midagi põhimõtteliselt uut. “Küsimust, kust leitakse katteallikad ehituse kallinemisel, võiks esitada iga suurema objekti puhul, aga ei esitata. Eesti riigi võimekuses Rail Balticu mõningasel kallinemisel lisaraha leida pole küll vähimatki kahtlust,” kinnitas ta.

Kivimägi hinnangul on tähelepanuta jäänud asjaolu, et riigikontrolli kokkuvõttes ei taotleta ratifitseerimisprotsessi pidurdamist, kokkuleppe tagasivõtmist või täiendamist.Vastupidi. “Riigikontrolör osundab, et riikidevahelise kokkuleppe sõlmimine on oluline Rail Balticu projektile edaspidise ELi toetuse taotlemisel. Riigikontrolli hinnangul suureneb kokku leppimata jättes tõenäosus, et projekt jääb pooleli. Ja see võib kaasa tuua õiguslikud tagajärjed kuni seni saadud ELi toetuse tagasinõudeni,” ütles Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles