Rääma kool tegi Pärnu olümpialinnaks

, Rääma kooli kehalise kasvatuse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kooliolümpiamänge on Eestis juba aastaid korraldatud, kuid igaüks neist on oma kooli nägu.

Rääma põhikoolis ei olnud see esimene kord oma olümpiat korraldada. Kaks aastat tagasi, kui toimusid suveolümpiamängud Rio de Janeiros, pidasime meie oma kooliolümpia kodusel Rääma kooli staadionil. Tänu õpetaja Kadri Killingu heale organisaatoritööle avas tollased olümpiamängud Manoel Castro Brasiilia suursaatkonnast.

Selleaastane Rääma kooliolümpia toimus Jõulumäe tervisespordikeskuses. Et selline paik spordivõistluste korraldamiseks ideaalselt sobib, ei kahtle küll keegi, kes kunagi Jõulumäel käinud.

Olümpia ettevalmistus kestis pikalt: räägiti olümpiamängudest, ausa mängu põhimõtetest, otsiti esinduse riietust ja atribuutikaga. Kehalise kasvatuse tunnid oli treeninglaagrite asemel. Näiteks valis iga klass omale riigi, mida esindada. Nii lehvisid avadefileel eri riikide lipud Vatikanist Venemaani, Austraaliast Brasiiliani ja Soomest Iisraelini. Loomulikult oli esindatud rohkearvuline Eesti delegatsioongi.

Ürituse ladusamaks sujumiseks korraldasime olümpia kahes osas: hommikul võistlesid 1.–4. klasside õpilased ja mõni tund hiljem 5.–9. klasside õppurid.

Nagu kõik olümpiamängud algas meiegi spordipidu rongkäiguga, direktor tervitas kohale saabunud sportlasi ja kehalise kasvatuse õpetajad tutvustasid ürituse programmi.

Nooremad õpilased võistlesid pendelteatejooksus, krossijooksus, jalgpallis ja pioneeripallis. Väiksemad matkasid veel päkapikurajal ja suuremad võistlesid korvpalli täpsusvisetes. Igale võistlejale elasid kaasa koolikaaslased. Kohtunike ja abilistena leidsid rakendust nii õpetajad kui lapsevanemad.

Kuna kogu üritus toimus Eesti olümpiaakadeemia egiidi all, oli meie õpilasi tulnud tervitama olümpiavõitja Jaan Talts, kes kuulutas Rääma kooliolümpiamängud avatuks. Taltsi kingitud raamatud, milles tema autogramm, leiavad koha parimate võistlejate koduses raamaturiiulis.

Noorema vanuseastme võistluste avadefileel kandis olümpialippu 4.a klassist Robin Hunt ja vanemate klasside mängudel meie vanima klassi õpilane ja tubli sõudja Jasper Pruuli. Sportlaste nimel andis olümpiavande tema treeningukaaslane Teet Tuulik.

Nagu nooremadki alustasid vanemate klasside õpilased pendelteatejooksuga ja jätkasid olümpiamaratoniga. Peale selle võisteldi kergejõustikus, rannajalgpallis, push-pallis ja veel mitmel erilisel spordialal, mida ainult Jõulumäel harrastada saab.

Kogu ettevõtmise võib õnnestunuks lugeda juba kas või sellepärast, et ilm, mis meid sel kevadel ülearu hellitanud pole, sobis sportimiseks ideaalselt.

Oli suurepärane päev, mida nautisid nii õpetajad kui õpilased. Täname Eesti olümpiaakadeemiat ja Jõulumäe tervisespordikeskust, kelle toe ja abita jäänuks kogu üritus toimumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles