Paikre kasum jääb ettevõttesse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikre prügila Põlendmaal.
Paikre prügila Põlendmaal. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnale ja Paikuse vallale kuuluva jäätmekäitlusettevõtte Paikre üldkoosolek otsustas jätta omanikele  dividendid välja maksmata ja rahastada mulluse kasumi arvelt ettevõtte arendamist.

Mulluse 2,8 miljoni eurose müügikäibe puhul oli Paikre kasum 407 000 eurot. "Samaväärse kasumi, täpsemalt 419 000 eurot, teenisime 2015. aastal, kusjuures 2013. aastal oli meie ettevõte ligikaudu 110 000euroses kahjumis," tähendas OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman. Ta lisas, et ettevõtte viimase kahe aasta majandustulemused olid ootuspärased, kuid kasumisse jõudmine on nõudnud ümberkorraldusi ja märkimisväärseid investeeringuid põhivarasse.

"Rajasime nüüdisaegse jäätmete sorteerimise tehase ja paari aasta jooksul on meil kavas rakendada biolagunevate jäätmete põhine biometaani tootmisüksus," lubas Rossman. "Kui turuolukord võimaldab, hakkame tulevikus töötlema rehve ja plastjäätmeidki."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles