Noorte filmifestival ootab filme

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Virumaa Teataja

Suvi on ideaalne aeg sõbrad kokku kutsuda ja koos filmi tegema hakata. Just selliste sõnadega kutsuvad Rakvere gümnaasiumi filmifestivali korraldajad Eleriin Miilman ja Mona-Liis Lipp kõiki noori osalema Eesti suurimal noorte filmifestivalil.

Festivalile lustima minna saab küll alles järgmise aasta veebruaris, filmi tegema aga tasub hakata juba praegu. Nimelt saavad kiiremad tegijad oma linateose festivalile esitada 1. juunil, ehkki kuni 15minutisi lühifilme oodatakse 1. detsembri südaööni.

Filmitegijad võistlevad festivalil kahes kategoorias: kuni 19aastased õpilased ja kuni 26aastased tudengid. Oodatud on eestikeelsete subtiitritega võõrkeelsed filmidki.

Noorte filmifestivali juured ulatuvad 2000. aastatesse. Läbi aegade on seda korraldanud Rakvere gümnaasiumi õpilased ja tagasihoidlikust filmiõhtust on välja kasvanud üleriigiline festival. Eesmärk on julgustada noori filme tegema, oma oskusi arendama ja muidugi anda tehtud tööle tagasisidet žürii hinnangute-kommentaaridena.

2017. aasta festivalile esitati 31 noorte loodud filmi, mis on kõigi aegade rekord. Õpilaskategooria parimaks valiti "Raisatud miilid", autoriks Meel Paliale. Tudengikategoorias tunnistati võitjaks "Naine on süüdi", mille autor on Sandra Kartau.

Rohkem infot leiab Rakvere gümnaasiumi filmifestivali kodulehelt (filmifestival.eu) ja muude sotsiaalmeedia kanalite kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles