Juhtkiri: Probleemsed kohad kaardile

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu politseijaoskond avaldas paar päeva tagasi üleskutse, paludes rahvast osalema uuringus, mille eesmärk on selgitada välja ja kaardistada ebaturvalised ja probleemsed kohad Pärnus. Sellisest uuringust on varemgi juttu olnud, nüüd on jõutud tegudeni.

Murekohtadest teadaandmist pakkusid aastate eest piirkonnapolitseinikud, kui mingil ajal korraldati politsei kokkusaamisi linnaosade elanikega.

Nüüd on käsil põhjalik uuring, kus midagi ei tohiks jääda kahe silma vahele. Küsimustiku põhjal kujunevat olukorda analüüsitakse ohutuse ja turvalisuse seisukohast. Seejärel plaanitakse, mida konkreetselt annaks olude paranemise nimel ette võtta.

Uuring ei tähenda pelgalt seda, et linlased annaksid teada, millistes kohtades ja mis kellaajal võib küsimatagi peksa saada. Arvesse tulevad ohtlikud tänavad ja piirkonnad, puudulik tänavavalgustus, lonkav avalik kord, lahtiselt jooksvad koerad, kiiruseületajad, keda alati käekotiga ei peata, samuti hooletu parkimine, õueala märkide puudumine, lagunevad ja ohtlikud hooned, logelevate noorte kogunemiskohad ja paigad, kus kohalik “koorekiht” kellaajast ja ilmast hoolimata joovastavaid jooke pruugib.

Pärnu politseijaoskonna siirast püüet kaasata inimesi meie kõigi turvalisuse heaks peab tunnustama.

Pärnu politseijaoskonna siirast püüet kaasata inimesi meie kõigi turvalisuse heaks peab tunnustama. Uuring kestab 30. juunini.

Küsimustik asub Google Drive’i veebikeskkonnas, näiteks Pärnu Postimehe digilehe kaudu on see hõlpsasti leitav. Selle täitmiseks ei kulu üle veerand tunni.

Ainus häda seisnebki selles, et neil, kes arvuti ega digikeskkonnaga sõbrad pole, tuleb noorematelt abi otsida. Pensioniealistel linlastel on samuti tähelepanekuid, mida tasuks arvesse võtta, aga nemad ei ole sageli arvutiinimesed. Kuna küsimustikule vastamine on niikuinii anonüümne, võiksid arvutikasutajad aidata oma arvamuse edastamisel neid tuttavaid, kes seda ise arvutis teha ei oska.

Meil on praegu hea võimalus luua pilt Pärnu linna probleemsetest paikadest ja patt oleks jätta see kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles