Politseid solvanud mehed pandi luku taha

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Rüütli tänaval. Foto on illustreeriv.
Politseinikud Rüütli tänaval. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeva hommikul väljakutsele sõitnud patrullpolitseinikel tuli ühtlasi tegelda joobes agressiivsete meestega, kes takistasid korrakaitsjate tööd ja pildusid nende suunas vägisõnu. Kohus karistas mehi kohatu käitumise eest pea kuupikkuse arestiga.

28. mai varahommikul teatati politseile kaklusest Pärnus Rüütli tänava meelelahutusasutuse ees. Laekus info, et ühele mehele oli tekitatud kakluse käigus peatrauma. Kohale jõudnud patrull asus selgitama juhtunu asjaolusid.

Samal ajal kui politseinikud kannatanuga tegelesid, astus ümbritseva rahva seast välja 21aastane purjus mees. Agressiivne purjutaja hüüdis politseinikele ebatsensuurseid väljendeid ja kahjustas politseisõidukit.

Õnnetuskohale saabus teinegi patrull, kes hakkas agressiivset noormeest rahustama. Mees ei taltunud ega allunud politseinike korraldustele, vaid jätkas korrakaitsjate kostitamist vandesõnadega.

Mehe tervisliku seisundi kontrollimiseks kutsuti kohale meedikud, kellele mees samuti agressiivsust näitas.

Kui meest politseisõidukisse paigutati, saabus teinegi läheduses viibinud mees. Ehkki ta polnud seotud esmase väljakutse ega sõidukisse paigutatava mehega, hakkas temagi agressiivselt käituma ja ropult kõnelema. Politsei viis mõlemad mehed jaoskonda.

Kuna üks meestest ei rahunenud pärast korrakaitsjate sekkumistki, pandi ta käed raudu ja lasti talle pipragaasi. Mehe tervisliku seisundi kontrollimiseks kutsuti kohale meedikud, kellele mees samuti agressiivsust näitas.

Võimuesindaja solvamise ja laimamise eest alustati mõlema mehe suhtes väärteomenetlus. Üleeilsel istungil leidis kohus, et arvestades meeste käitumist ja varasemaid rikkumisi on paslik pea kuupikkune arest. Nii määrati ühele neist 25 ja teisele 20 arestipäeva.

Pärnu politseijaoskonna liiklus- ja patrullitalituse juht Sander Peremehe sõnutsi on väljakutset lahendama sõitvate politseinike eesmärk alati ohuolukord kiiresti lahendada ja võimalikke kannatanuid abistada. Seetõttu on kahetsusväärne, et kaks kõrvalist meest seda segasid ja poltseinikke tööülesannete täitmisel takistasid.

Peremees loodab, et eelolevad nädalad aitavad meestel mõista, et korrakaitsjate töö on tagada turvalisus ja ühel päeval võivad nemadki kiiret abi vajada. Peremehe ütlust mööda saab politsei osutada seda vaid siis, kui nad saavad segamatult tegutseda.

"Inimeste solvamine ebatsensuursete sõnadega ei ole aktsepteeritav ja on kahju, et see meenus noormeestele alles kohtus," lausus Peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles