Teet Roosaar: Reformierakond ei usu Pärnusse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Roosaar.
Teet Roosaar. Foto: PP

Reformierakond usub Eestisse, aga ei usu Pärnusse. Linnapeaks pürgiv Toomas Kivimägi ei kahtle Eesti riigi võimekuses Rail Balticu kallinemise puhul lisaraha leida, ent seab kahtluse alla Suur-Pärnu suutlikkuse lennuvälja üleval pidada.

Iga taristuinvesteering on risk, kus peale otsese tasuvuse kaalutakse kõiki sotsiaalmajanduslikke mõjusid. Rail Balticu puhul on Reformierakond valmis neid arvestama, lennujaama kulude katmisel aga riigikogu majanduskomisjoni aseesimees neid ei näe.

Üks Pärnumaa turismiettevõtjatest joonistas skeemi, kuidas turistid pärnakate tulusid suurendavad. Selle tipus on Pekka, Galja ja Peter, kes lennuki, rongi või bussiga surfama, golfi mängima või päikest võtma sõidavad ning hotellidesse, restoranidesse ja mujale raha jätavad. Mida rohkem Pekkasid ja Galjasid siia tuleb, seda enam saavad kasu Mati ja Mare, kes peale otsese tulu maksavad makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles