Tali koolis kõlas sulgemise kell (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tali kooli viimased õpilased (vasakult) Lisanna, Anne-Mai, Sirli, kaks Mariat, Ester ja veel üks Lisanna. Nende taga on direktor Signe Post. Koolihoone nende selja taga avati pidulikult 60 aastat tagasi üle 200 õpilasele.
Tali kooli viimased õpilased (vasakult) Lisanna, Anne-Mai, Sirli, kaks Mariat, Ester ja veel üks Lisanna. Nende taga on direktor Signe Post. Koolihoone nende selja taga avati pidulikult 60 aastat tagasi üle 200 õpilasele. Foto: Urmas Luik

Vahetunni ajal kogunevad pedagoogid harjumuspäraselt õpetajate tuppa, nende hulgas inglise keele õpetaja Viire Talts, kes Tali kooli sulgemise järel peab neljandat korda endale uue töö otsima.

“Jah, täna on meil tundide poolest viimane täispäev, misjärel üks järjekordne väike kool lõpetab töö,” räägib õpetaja Talts vaikse häälega ja väga mõtlikult. “Eelnevatest tean, et lapsed jäävad kuidagi südamesse. Ma kohtun nendega tihtilugu ja nad on justkui omad. Usun, et siit koolistki jäävad nad natuke nagu omaks.”

Inglise keelt õpetas Talts Tihemetsa põhikoolis, kuni see Saarde vallavolikogu otsusega 2012 suleti. Uue töökoha leidis ta lähedalt, Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses, kuni see suleti ja nüüd peab ta jälle vaatama, kuhu edasi, sest sügisest ei ole ligemale 300 elanikuga Tali külas enam kooli. Aga kool on siin olnud 154 aastat jutti alates Peeter Kutti rajatud Tali vallakoolist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles