Pärnakad mahuvad universiaadi koondise huviorbiiti

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Kask.
Karl-Martin Kask. Foto: Madis Sinivee/

Universiaadiks valmistuva Eesti üliõpilaste korvpallikoondise peatreener Indrek Visnapuu nimetas 30 mängijat, kes mahuvad koondise huviorbiiti. Nende seast leiab kuus pärnakatki.

Korvpalliklubi Pärnu rivistusest on 30 nime seas Karl-Martin Kask, Mihkel Kirves, Norman Käbin, Tormi Niits ja Heivo Parrol.

Peale selle kuulub kandidaatide sekka Pärnus pärit Reni Alvin Kuimet.

Universiaadi korvpallikoondisse valitakse lõpuks juulis 12 pallurit.

Mihkel Kirves.
Mihkel Kirves. Foto: Madis Sinivee/

Visnapuu ütles korvpalliliidu kodulehele, et ettevalmistusega alustatakse 10. juulil. Universiaadi koondise eesmärk on treeneri hinnangul meeste koondise järelkasvu kindlustamine. "Need mängijad, kes tahavad tulevikus olla meeste koondises tegijad saavad universiaadilt heal tasemel mänge. Selline B-koondise variant," rääkis Visnapuu.

Peatreeneri arvates on universiaadi taset alati raske hinnata, sest riigid on küll teada, aga kes koondistes täpselt mängivad, selgub hiljem.

"Äge, et saame Ameerika vastu mängida," tunnistas Visnapuu. "Ükstapuha, kes seal koondises on, igaljuhul on nad tugevad. Sama jutt Argentina kohta. Ikkagi Lõuna-Ameerika korvpalli lipulaev. Araabia Ühendemiraadid toovad pisut eksootikat, ei kujuta ettegi, mis tasemel nemad mängivad. Rumeenia ja Tšehhi ei ole kõige kõlavamad nimed, aga tšehhide tugevust oleme ennegi tunda saanud."

Palliga on Norman Käbin. / Mailiis Ollino/
Palliga on Norman Käbin. / Mailiis Ollino/ Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti korvpallimeeskond osaleb tänavu kolmandat korda järjest suveuniversiaadil. 2013. aastal Kaasanis oldi seitsmendad ja 2015. aastal Gwangjus kaheksandad.

Koondise varasemad tulemused on sedavõrd soliidsed, et seekordsel alagruppide loosimisel paigutati Eesti teise tugevusgruppi koos Serbia, Leedu ja Kanadaga.

Mängijate sünniaeg peab jääma aastaisse 1993–1999.

Eesti mängib universiaadil samas alagrupis USA, Rumeenia, Tšehhi, Argentina ja Araabia Ühendemiraatidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles