Galerii: Naiskodukaitse auliige kinkis ühingule liniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna taasasutamise 24. aastapäeval kaunistas meenelauda helesinine linik, millele olid tikitud valged liiliad. See on vabatahtliku isamaalise naisorganisatsiooni auliikme Helju-Tiina Soomägi kingitus: käsitöö, mille kangas on valitud sõjaeelse vormikleidiga samas toonis.

"Õppisin Saarde kodumajanduskoolis, sealt see pilutamis- ja tikkimisoskus. Mul tuli mõte, et tikiks Naiskodukaitse vapililled peale ja teeks laualipu aluse," rääkis Soomägi.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond on taasasutatud 5. juunil 1993. Ringkonna esinaine Karmen Vesselov andis Pärnu Kentuki pubi saalis ühingu liikmetele ja külalistele põgusa ülevaate tehtust ja tänas ringkonna tänukirjaga võistlustel, koormusmatkadel ja erialagruppides enim silma paistnud naiskodukaitsjaid. Aga neidki, kes aitasid kaasa kampaaniale "Anname au!", erilise tänu pälvis Saarde jaoskond.       

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles