Sindi tähistas lipupäeva viimast korda iseseisvana

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi Pätsu-aegse raekoja ees algas eile Eesti lipu 133. aastapäeva tähistamine, sündmust jäädvustas linna aukodanik Urmas Saard.
Sindi Pätsu-aegse raekoja ees algas eile Eesti lipu 133. aastapäeva tähistamine, sündmust jäädvustas linna aukodanik Urmas Saard. Foto: Urmas Luik

Sindi raekoja ees lainetas eile hommikul sinimustvalge kangameri, trikoloorseid kandelippe hoidsid Kaitseliidu noorteorganisatsioonide liikmed ning õpilased. Silmad ümbruse uudistamisest pärani, lehvitasid mudilased väikesi lipukesi, kui Pärnu noorte puhkpilliorkestri dirigent Rein Vendla tõstis käe, et kõlaks Eesti Vabariigi hümn.

Hall juunitaevas hoidis õnneks vihmakraani kinni. Raemaja ees jälgis Eesti lipu 133. aastapäeva tähistamist paarsada silmapaari. Nende hulgas Are, Sauga ja Tori valla esindajad ja koolide õpilased, sest oktoobrivalimiste järel ühinevad need omavalitsused Sindiga, millest saab Tori vallasisene linn.

Raekoja rõdule astus mikrofoni juurde esimesena Sindi linnapea Rein Ariko, kes mainis, et tänavu täitub 99 aastat päevast, kui Eesti üliõpilaste seltsi sinimustvalge lipp sai meie riigilipuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles