Kätlin Joala: Pärnu lennujaam, mis võib muuta kõik

Kätlin Joala
, innovatsiooni ja tehnoloogiaõiguse magistrant, Edinburghi ülikool, Euroopa Parlamendi ALDE fraktsioo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Joala.
Kätlin Joala. Foto: PP

Valitsus otsustas eraldada Pärnu lennujaama renoveerimiseks 20 miljonit eurot. See on suur samm edasi, et tagada Pärnu jätkusuutlik areng. Lennujaama vastased on investeeringu vajalikkuse kahtluse alla seadnud. Tekkinud on vaidlus, kas, mil määral ja mille arvelt peaks kohalik omavalitsus katma lennujaama halduskulud.

Vaadates näiteks Iirimaa Shannoni ja Corki lennujaama kujunemist, võib väita, et Pärnu lennujaama investeeringu õnnestumine ja sealhulgas halduskulude katmine oleneb eelkõige sellest, kui suurelt me ise Pärnu linna homset hoomame.

Statistikaameti andmetel on Pärnu tähtsamaid sissetulekuallikaid jätkuvalt teenindussektor, sealhulgas turism. See selgitab, miks on enamik Pärnu lennujaama investeeringu pooldajaid põhjendanud lennujaama vajalikkust eesmärgiga leida uusi turiste. Samuti on rõhutatud, et vähendada tuleks turisminduse hooajalisust, mis omakorda lubaks tõsta selles sektoris töötajate palku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles