Paikusel lõppes kooliaasta lahinguga

, Paikuse põhikooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse kooli õpilased lõpetasid õppeaasta teaduslahinguga.
Paikuse kooli õpilased lõpetasid õppeaasta teaduslahinguga. Foto: Tarmo Tõnismann

Õppeaasta viimane tööpäev Paikuse koolis ei olnud enam teadmistele pühendatud. Hoopis vastupidi: nüüd demonstreeriti õpetajatele, kaasõpilastele ja ehk iseendalegi aasta jooksul kogutud tarkusi ja omandatud oskusi. Kõike tehti koos, mis liitis enne suvepuhkusele jäämist koolipere veel ühtsemaks.

Õpilased pidasid nutiseadmete abil maha koolilõpu teaduslahingu. Tegemist oli täringumänguga "Suvevaheajale pääsemise teaduslahing", milles laste abivahendid olid nutitelefonid, kus on QR-koodi lugemise mobiilirakendus. Teadmisi sai proovile panna ja kinnistada aktiivõppetundides, kus ainetevaheliselt lõimitult tegutseti Lääne päästekeskuse, Kaitseliidu ja Punase Risti esindajate pilkude all. Punase Risti esinaine Hiie Lainela möönis, et tema arvates on lapsed esmaabi andmises kohati õpetajatestki kiiremad ja vilunumad. Aga eks need oskused olegi suuresti pedagoogidelt saadud ja mis oleks veel parem kiitus kui teadmine, et õpilane on õpetajast tema abiga kõrgemale tasemele jõudnud. Päästeamet ja politsei olid kohale toonud operatiivautod, mida oli põnev uudistada. Lastes tekitas aukartust tutvumine kaitseliitlaste seljakoti tavapärase sisuga: kuidas nad küll jaksavad nii palju asju kaasas kanda?

Teadmiste kõrval ei unustatud väärtushinnanguidki. Nii kujundati klassiti kooli algklasside maja saalis digitaalselt väärtuspilvi, mis uuel õppeaastal juba koolihoone seinu ja klaaspindu kaunistama hakkavad.

Ka liikumisele pöörati tähelepanu. Peale varem peetud õpilaste- ja õpetajatevahelise jalgpallilahingu kooli staadionil, kus sel aastal võitsid 2:0 õpetajad, ja traditsioonilise ümberkoolijooksu, suunduti Reiu puhkekeskusesse, kus võisteldi Paikuse põhikooli esimestel meistrivõistlustel discgolf`is.

Päeva lõppedes tõdesid õpilased, et see õppeaasta on taas lisanud väärt teadmisi ja oskusi. Ülesanded, mida täita tuli, tundusid esmapilgul keerukad, aga õpitut meenutades lahenesid hõlpsasti. Ja juba paari kuu pärast avaneb taas võimalus tarkusi omandama hakata. Seniks aga turvaliselt ja vahvalt suve veetma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles