Vändra valla 100 lapse joonistused jõuavad ERMi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihtra külakeskuse juhataja Reelika Arumäe näitab “EV 100” logoga käsitööraamatu esikaant. Teosesse mahub Vändra valla laste 100 joonistust.
Vihtra külakeskuse juhataja Reelika Arumäe näitab “EV 100” logoga käsitööraamatu esikaant. Teosesse mahub Vändra valla laste 100 joonistust. Foto: Urmas Luik

Koduõu, maatööd, mäng, laul, pidu, vanemad ja veel palju värvikaid vaateid on loonud Vändra valla lapsed, kes võtsid osa joonistusvõistlusest “Sada õnnelikku last”, mida näeb ülehomseni Vihtra külakeskuses. Seejärel annab Vändra vald laste loomingu kaunis teostuses üle Eesti Rahva Muuseumile (ERM) Tartus.

100 värvipliiatsitega pilti on pühendatud Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile ja ühendatud omavahel liimiriidele nii, et need saab voltida raamatulehtedeks, mille kaane kujundas Kaisma küla elanik Aiki Metsalu.

Hallikal nahast esikaanel on “EV 100” logo ja rukkilill, pöördel Vändra valla vapp ja selgitus, et see on laste kingitus kodumaale. Tagakaane siseküljel on soovid, mille hulgas viieaastase Piia oma: “Mulle teeb rõõmu, et issi ei lähe enam Soome tööle, tal on uus töökoht ja ta magab nüüd kodus”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles