Hobune on parem õpetaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu 3. aprillist 9. juunini toimus Pärnu Tammsaare koolis projekti "Hobune on parem õpetaja" raames eri üritusi. Projekti eesmärk oli õpilastele lähemalt tutvustada hobuseid ja nende elu, pakkudes seeläbi teadmisi ja positiivseid emotsioone. Linnalastele on ratsud muutunud eksootilisteks loomadeks, keda parimal juhul nähakse mõnel laadal. Seetõttu on õpilaste teadmised nende loomade elust napid.

Kõnealuse projekti käigus uurisid õpilased hobuste kohta omapäi ja seejärel said võimaluse suhelda nendega praktikal. Projekti alguses peeti loeng, mille käigus räägiti noortele, kuidas hobustega käituda. Lektor oli Pärnu Tammsaare kooli vilistlane Juri Paegle. Loengule järgnes viktoriin "Mida ma tean hobustest". Samuti koostasid õpilased mõistekaardi hobustest, kasutades Padleti õppekeskkonda.

Mai lõpus osalesid laped kahel praktilisel päeval. Esimesel päeval viibisid õpilased Ojatamme talus (Eerma küla, Halinga vald), kus neid võõrustas perenaine Alla Nazarova. Päeva jooksul tutvuti hobustega ja tehti tööd: korjati kive põllul ja istutati kuuseistikuid.

Teine väljasõit toimus Tori valda Laane talli. Üks omanikest Jaanus Kallaste rääkis hobuste kasvatamisest, nende kasulikkusest ja kuidas ratsude eest hoolitseda. Samuti tutvusid õpilased Eesti hobutõugudega.

6. juunil korraldati fotonäitus projekti eredamatest hetkedest ja autasustati osalejaid. Õpilased said tänukirjad püüdlikkuse ja aktiivse osalemise eest. Veel tunnustati õppureid, keda saatis edu viktoriinis: võitis Artur Fedossejev, teiseks tuli Danila Senov ja kolmanda koha saavutas Anastassija Utemova.

Projekti korraldajad tänavad hobuste omanikke õpilaste silmaringi avardamise eest ja loodavad koostööd jätkata. See projekt viidi ellu kooli projektitegevuse raames Pärnu linnavalitsuse toel. Projektis osales 23 õpilast 3.–6. klassidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles