Äravedu ootav roe imbus korterisse

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Sauga 18 elanik Aime Nikopensius selgitas, et solki täis kogumiskaev põhjustab palju peavalu, kuna järsku on Pärnu Vee reovee äraveo järjekord väga pikaks veninud.
Vana-Sauga 18 elanik Aime Nikopensius selgitas, et solki täis kogumiskaev põhjustab palju peavalu, kuna järsku on Pärnu Vee reovee äraveo järjekord väga pikaks veninud. Foto: Urmas Luik

Vana-Sauga 18 elanikud peavad häda tegema hirmuga, sest iga hetk võib ekskrementi tulvil vedelik imbuda pilgeni täis kogumiskaevust esimese korruse korterisse.

“Tegelikult on siin kaunis, lõokesed lõõrivad,” kiitis Vana-Sauga veidi erandlikus väikeses kortermajas elav Aime Nikopensius. Segamatu elu kauni jõe lähedal võib samuti halba tähendada: näiteks pole majal lootustki kanalisatsioonile, sest tarbijaid on seal vähe ja veefirmale ei tasu torustiku rajamine end ära.

Seega koguneb maja reovesi hoovi alla kaevu, kust seda tuleb aeg-ajalt ära viia. Sellest, et kaev on täis, saavad asukad aru omapärasel moel: esimesel korrusel elav vanaproua Helmi annab teada, kui roe tema korterisse hakkab lekkima. Helmi ise jäi kidakeelseks ja kogemust pikalt kommenteerida ei soovinud. “Praegugi on ... vesi sees,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles