Watergate`i festival tuleb keskkonnasäästlik

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil 2014. aasta Watergate.
Pildil 2014. aasta Watergate. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Muusikafestival Watergate ja Tootjavastutusorganisatsioon (TVO) sõlmisid koostööleppe, mille kohaselt TVO aitab korraldada festivalialal jäätmete sortimist nii, et publik paneks taaskasutatavad pakendijäätmed eraldi kogumiskottidesse. 

Watergate’i peakorraldaja Priit Valkna jutu järgi pööratakse tänavusel festivalil keskkonnasäästlikule mõtteviisile tähelepanu mitmest aspektist.

"Näiteks püstitame festivaliala ette Pärnu lahest kogutud prügist tehtud installatsiooni, et panna inimesi mõtlema jäätmete mõjust loodusele. Kogume ühekorranõud, plastpudelid, plekkpurgid ja muud kasutatud pakendid eraldi kokku ja suuname taaskasutusse. Pöörame tähelepanu puhtale toidule ja maitsetele eri kultuuridest, selgitades inimestele, et pärast sööki tuleks looduses mittehävinevad nõud sorteerida," rääkis Valkna.

TVO juhatuse liige Kristiina Dreimann-Azojan ütles, et suveüritused on hea võimalus levitada taaskasutuse ja ringmajanduse mõtteviisi. "Nii saavad inimesed positiivset eeskuju ja pakendite sortimise õpetust ning jätavad endast maha väiksema ökojalajälje," lausus ta.

Watergate World Music Festival toimub Pärnus Vallikäärus 7.–9. juulini. 8. juulil korraldab TVO festivali lastealal õpetlikku näitemängu "Mida Juku jäätmetest ei õpi, seda Juhan ei tea".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles