Linnalaagri noored meisterdavad oma animafilme

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animatsiooni linnalaagrist osa võtvad 13aastane Toomas ja 11aastane Marvin viimistlevad oma filmi "Endotale: Käemärkide Valitseja" treilerit.
Animatsiooni linnalaagrist osa võtvad 13aastane Toomas ja 11aastane Marvin viimistlevad oma filmi "Endotale: Käemärkide Valitseja" treilerit. Foto: Laura Vadam

Pärnu kunstikooli korraldatud animatsiooni linnalaager tutvustab noortele video- ja animatsioonihuvilistele sel nädalal lihtsamaid filmitegemise äppe ja programme. 

Nädal aega kestvas laagris kavandavad ja valmistavad nii tüdrukud kui poisid oma autorifilme. Abivahenditena kasutavad nad ehituspoest saadud ja kunstikoolis juba leiduvaid materjale. "Kuna tegemist on lühikursusega, saame lihtsate, igapäevaste vahenditega kenasti hakkama," rääkis kunstikooli õpetaja, laagri eestvedaja Tiiu Leis. 

Kuigi laager toimub Pärnus esimest aastat, on kunstikool võtnud animatsioonikursuse oma programmi juba varem. "Läbisin Rao Heidmetsa animatsiooni meistriklassi, millest ajendatuna loodigi kunstikooli animaklass," selgitas Leis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles