Idee: raad autodest välja ja ratastele!

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas tekitab ratturitele peavalu parkimiskoha leidmine. Läinud nädalavahetusel Grillfestil kasutasid nutikad külalised rataste lukustamiseks puid.
Pärnu kesklinnas tekitab ratturitele peavalu parkimiskoha leidmine. Läinud nädalavahetusel Grillfestil kasutasid nutikad külalised rataste lukustamiseks puid. Foto: Sirle Matt

Teisipäeval kogunes Pärnu keskraamatukokku paarkümmend linlast, et arutada kergliikluse korraldamisega seotud probleeme. Mõttevahetuse käigus sündis idee, et linnavalitsus võiks eeskuju näitamiseks vahetada töölesõiduks neljarattalised kaherattaliste vastu.

Mõte tärkas Pärnu kunagise linnaarhitekti Karri Tiigisoone ettekandest, kus ta tõi ridamisi näiteid, mil moel välismaal rattaliiklust edendatud. Sealhulgas jutustas Tiigisoon tööandjast, kes kehtestas oma palgalistele keelutsooni: need, kes elavad töökohale lähemal kui kümme kilomeetrit, ei tohi autoga tööle tulla. Sama asutus maksab jalgratturitele sõiduvahendi ostuks toetust ja 100eurost lisatasu.

Tiigisoone ettekande järel võtsid sõna linnakodanikud, kes panid arutelu juhtinud abilinnapeale Rainer Aavikule ette, et just linnavalitsus võiks olla Pärnus esimene rattasõbralik tööandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles