Pärnu linnapea arutab maanteeameti juhiga Ehitajate tee liikluskorraldust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee on muudetud lõputuks ümbersõitude roduks.
Ehitajate tee on muudetud lõputuks ümbersõitude roduks. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kohtub homme maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkkoga, et leida lahendusi liiklusohutuse tagamiseks ja liikluse normaliseerimiseks remondis oleval Ehitajate teel.

Maanteeamet on lõpetanud lepingud seniste ehitajatega, kes ei saanud oma tööga hakkama ega pidanud kinni lepinguga võetud tähtaegadest ja kohustustest.

Sellest tulenevalt on maanteeamet ette valmistamas uut riigihanget, mille tulemused peaksid selguma augustis.

„Lähtudes sellest, et reeglina on suuremahulisi riigihankeid vaidlustatud, peame arvestama asjaoluga, et reaalsed ehitustööd Ehitajate teel ei pruugi sel aastal uue riigihanke alusel alata,“ ütles Kivimägi.

Linnapea märkis, et jätkata liiklemist veel vähemalt aasta praegustes tingimustes on ebanormaalne ja äärmiselt suure liiklusohtlikkusega. Seepärast on olemasoleva tee parandamine, täiendavate liiklusmärkide paigaldamine ja teekattemärgistuse tegemine ülimalt oluline, ent peaküsimus on nn poolkaarte kaotamine vähemalt kolmel lõigul.

Et saavutada kvalitatiivseid muutusi liikluskorralduses ja –ohutuses, on viimati nimetatud tööde osas eraldi hanke korraldamine sel teelõigul linnapea hinnangul välitmatu.

„Kui need tööd õnnestub teha varem, ei ole põhjust nuriseda, kuivõrd siis on loodud ligilähedaselt samaväärsed liiklusolud ehitustöödele eelnevale ajale,“ arvas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles