Heliplaadil kõlavad Pärnumaa rahvalaulud ja pillilood

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Rüütel kinkis Pärnu muuseumile eelmise, Muhumaa rahvalaulude ja pillilugudega CD.
Ingrid Rüütel kinkis Pärnu muuseumile eelmise, Muhumaa rahvalaulude ja pillilugudega CD. Foto: Mailiis Ollino

Folklorist Ingrid Rüütel on salvestanud CD-le rahvalaulud ja pillilood, mida ta kogus kirjandusmuuseumi rahvaluuleosakonna välitöödel Põhja-Pärnumaal 1960.–1970. aastatel, plaadile on lisatud tekstivihik laulude sisututvustuse ja esitajate andmetega.

Saateks kirjutab Rüütel, et plaat on sarja “Helisalvestisi Eesti Rahvaluule Arhiivist” kümnes osa, sisaldades näiteid kunagise Audru, Tõstamaa, Tori ja Vändra kihelkonna alalt salvestatud rahvalauludest ja pillilugudest. Veel sel aastal loodab ta lõpetada raamatu “Pärnumaa laule ja lugusid” (seeria “Mis on jäänud jälgedesse” kolmas osa), mis on seotud kõnealuse plaadiga.

Omaaegseid Pärnumaa rahvalaulikuid ja pillimehi meenutas Rüütel suure südamesoojusega kesknädalal Pärnu muuseumis, kus Eesti kirjandusmuuseumi Eesti rahvaluule arhiiv (ERA) alustas oma 90 aasta juubeli loengusarja. Poolesajapealise publiku moodustasid enamasti arhiivile väärtuslikku pärandit koguda aidanud, aga ka huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles