Pärnu linna piir nihkub Tõstamaa valla taha

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tõstamaa valla sundliitmine jääb häbimärgistama haldusreformi ajalugu, nentis kunagine toompealane Jaanus Männik, kes muus suhtes nimetas eile valitsuses otsustatut mõistlikuks.

Haldusreformi järel on Pärnumaal kuus valda ja üks linn – Pärnu, mis suureneb Audru, Paikuse ja Tõstamaa valla arvelt 27 korda ja koos sundliidetuga saab Manija ja Sorgu saaregi endale. Ometi oli Tõstamaa vald üks neist 26 omavalitsusest, mis oravapartei juhtimisel veerema lükatud haldusterritoriaalse ümberkorralduse seaduse riigikohtus vaidlustas.

“Eestimaa peal on igasuguseid otsuseid tehtud, siin on oblastidki olnud, aga mind hämmastab see, et nii lihtsalt käibki valla linnaks tegemine. Otsustatakse, et maa on linn ja ongi kõik. Ääremaa probleem ka lahendatud, sest seda enam ju pole,” nentis Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu, kuuldes Stenbocki maja liitmistehtest. “Ja mind üllatab seegi, et Pärnus oli linnavolikogu arvamus ja meil vallas Tõstamaa rahva arvamus. Kui kaks omavalitsust avaldavad arvamust ja nad sundliidetakse, kas seda saab siis kohalike arvamusega arvestamiseks nimetada?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles